Мектеп асханасында оқушыларды
тамақтандыру сапасын тексеруге
жасалған акті
Мектептегі сапалы тамақты ұйымдастыру,
санитарлы-гигиеналық талаптарды және жұмыс істеу тәртібін бақылау үшін БҒМ ҚР 20.01.15ж. №20 бұйрығы және
мектепішілік 02.09.2017ж №292 бұйрығына сәйкес құрылған келесі
комиссия құрамы Кабылова З.С. – комиссия
төрайымы,Бекимова Р.К. мектеп медбикесі, Кусаинов С.А.—кәсіподақ ұйымы төрағасы,
Болатова А.- мектеп парламентінің мүшесі
және қосымша мектеп әлеуметтік педагогы Тургумбаева Г.Ж. қатысуымен осы акті құрылды.
Мақсаты: оқушылардың тамағын ұйымдастыру
және тамақтандыру; санитарлы-гигиеналық талаптардың орындалуы.
Тексерген
күні 27.11.2017.(дүйсенбі күні)
Ас мәзірі
бойынша түскі ас- сиыр етінен жасалған
«манты»-180грамм, күнбағыс майы қосылған күзгі салат 80 грамм, шай200 грамм,
нан 20 грамм.
Жіберу мөлшері
27.11. күнгі ас мәзіріне сәйкес. 3 «Д»
және 4 «В» сынып оқушылары қолдарын жумай столға жайғасты. Оларға комиссия
мүшелері ескерту жасады. Буфеттік
тамақтан екі түрлі самса, тоқаштар, ірімшіктен, тосаптан «ватрушка», ет пен
көкөністен «расстегай», шырын түрлерін
балалар жиі сатып алды. Самса 60 тенге, тоқаштар 20, 30-50
тенге. Жалпы сағат 10.00.-ден 18.00.-ға дейін мектепте 821 бала болса, соның 40%-ы екі-үш
реттен келетінін байқадық.
Нұсқаулар. 1. Бастауыш сынып оқушылары тамақ алдында
қолдарын
жуып, кептіріп отыруын қадағалау.
2. Тамақ ішкеннен кейін стол бірден жуылып, сүртілуі тиіс.
3. Жұмсалған ыдыстар бірден
жуылып, кептірілуі керек.
4. Асханада кезекшілік атқаратын
мұғалімдер тәртіп пен
тазалықты қадағалауы тиіс.
Комиссия мүшелері
__________ Кабылова З.С.
__________ Бекимова Р.К.
_____________ Кусаинов С.А.
____________ Болатова А.
_________Тургумбаева Г.Ж.
Таныстырылды:______ С.И.Черепашкова