10.11.2017
«№12 орта мектебі» мемлекеттік
мекемесі асханасының
ТӨЛҚҰЖАТЫ
1. Қызметкерлері:
Атқаратын қызметі |
Саны |
Асхана меңгерушісі |
1 |
Ас паз
Нан пісіруші
Асхана жұмысшысы |
1
1
1 |
2. Асхананың материалдық қамтамасыздандырылуы.
Асхананың жалпы аумағы – 223,7 м.
Мектеп асханасының мұздатқыштармен, сауда – құралдарымен қамсыздандыру:
3. Құнарлы тамақтануға негізгі талаптар:
·Тамақтағы заттар мен құнарлы физиологиялық нормаларының қажеттілігі: (ақуыздар, майлар,
көмірсулар)
· мектеп оқушыларының жас ерекшеліктеріне сай арналған минералдар мен дәрумендердің
керекті көлемі
4. Оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру
Мектеп бойынша тамақпен қамту:
- барлық оқушылар саны – 850;
- тамақпен қамтамасыз етілгені – 100%
Бюджет есебінен – 135оқушы ---15,8%
Ата- ана есебінен – 715 оқушы ---84,2%-
Ыстық тамақтың орташа бағасы:
1-4 сыныптар -180-200 тг
бюджет есебінен - 172тг
буфеттік – 120тг
ауыз су –тазартылған;
дәрумендер – Сдәрумені, табиғи шырындар
5. Тамаққа есептесу түрлері:
- бюджет есебінен – 135оқушы;
- өзі төлейтіндер – 715оқушы .
6. Мектеп әкімшілігінің міндеттері:
- оқушыларды құнарлы тамақтандыруға негізгі
- талаптарды есепке ала отырып апталық ас мәзірін бекіту;
- үзіліс кездерінде асханада мұғалімдер мен
- жоғарғы сынып оқушыларының кезекшілігін ұйымдастыру;
- оқушыларды ыстық тамақпен қамту;
- нақтыланған шамаға сәйкес асхананы
- ыдыстармен, керекті құрал-жабдықтармен қамтамасыз ету;
- медициналық тексерістен өткен кітапшасы
- бар, мектеп асханасының талаптарын білетін кәсіби білімі бар аспазшылармен
- толықтыру;
- тамақты ұйымдастыруды ата-аналар
- жиналыстарында жүйелі түрде қарастырып отыру.
7. Асхана қызметшілерінің міндеттері:
- апталық ас мәзіріне сәйкес оқушыларды
- ыстық тамақпен қамтамасыз етуді ұйымдастыру;
- дайын тамақтың сапалы болуын күнделікті
- қадағалап, таңертеңгі және түскі астың жоғары сапада дайындалуын
- қамтамасыз ету;
- тез бүлінетін азық-түліктер санитарлы
- ережеге сәйкес (шарт бойынша ғана) болуын қадағалау;
- нақтыланған шамаға сәйкес ас дайындалатын
- бөлмедегі құрал -жабдықтар, арнайы киімдер, құрылғылар талапқа сай болуын
- қамтамасыз етеу;
- медициналық және санитарлық талапқа сай
- жоғарғы кәсіпті білімі бар аспазшыларды қамтамасыз ету;
- асхана қызметкерлерінің белгілі мерзімде
- медициналық тексерістен өтуін қадағалау.
Асхана жұмысына салауатты өмір салтын қолдау мектебінің қатысуы:
- лектор топтары;
- оқушылардың ғылыми жобалары;
- тамақтанудың жағдайын тексеру.
8. Ата-аналар комитетінің қатысуы:
- азық-түлікті сақтаудың санитарлы –
- гигиеналық шамасына сәйкестігін тексеру;
- дайындалатын тамақ сапасын байқау;
- тамақтану кестесі.
9. Тамақтанудың гигиеналық негіздерін насихаттау:
- сынып сағаттары;
- ата-аналар жиналысы;
- сыныптан тыс шаралар.
10. Тамақтануды ұйымдастыруды медициналық бақылау:
- тәуліктік тамақтың сапасы болуы;
- күнделікті санитарлық – гигиеналық
- бақылау;
- азық-түлік сақтайтын жердің санитарлық
- талапқа сәйкестігі;
- асхана қызметшілерінің міндетті түрде
- медициналық тексерістен өтуі.
11. Мектептің мекен-жайы: Көкшетау қаласы, Вернадский көшесі, 46Б.